Magyarország: MagyarChange

Egyes alkatrészektől a karosszériagyártásig

Cégünk az autóiparban használt fém alkatrészek – és a mai autókhoz való hibrid szerkezetek – fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik amióta csak léteznek autók. Egyéni alkatrészek gyártójából nemzetközileg elismert, alkatrészeket és üres karosszériákat forgalmazó vállalattá nőttük ki magunkat.

A KIRCHHOFF Automotive különleges megbízhatóságot és biztonságot ad a járműveknek világszerte. Ennél azonban jóval többet kínálunk vevőinknek: jelentősen hozzájárulunk versenyképességük növeléséhez is.

Racionalizált, közepes méretű vállalati szervezetünk és nemzetközi jelenlétünk költséghatékonyság és logisztika szempontjából legfontosabb előnyei mind egy célt szolgálnak: növelik vevőink piaci eredményességét, és ezáltal biztosítják innovatív és jövedelemtermelő képességünket. Az egész világon ezt a célt szolgáljuk.

22-04-21

Auto Shanghai - Az autóipar világa most Sanghajt figyeli

Hétfő óta vállalatunk is részt vesz saját standjával az Auto Shanghai kiállításon, mely a világ legtöbbet látogatott autós bemutatója. A helyi újság interjújában J. Wolfgang Kirchhoff CEO az elektromobilitásról, Kínában történő növekedésünkről és sok másról is beszámol.

Sanghajban a legújabb hegesztési és ragasztási technológiáinkat mutatjuk be a könnyűszerkezetes koncepciók terén, valamint egy olyan modern rendszert is, amely javítja az ütközéskezelést a teljes gépjármű vonatkozásában. „Az elektromos gépjárművek esetében a terhelések kezelése teljesen másképp történik, mint a belső égésű motorral meghajtott modellek esetében” – magyarázza J. Wolfgang Kirchhoff az újságnak adott interjújában.

A korlátozó karanténintézkedések miatt ő sajnos idén nem mehetett Sanghajba személyesen. Azonban nagyon várja az IAA-t, melyet szeptemberben rendeznek meg Münchenben. „Az IAA egyelőre minden bizonnyal még mindig előrébb jár az innováció és a fontosság terén” – mondja. Elmondása szerint a kínai kiállítok között számos olyan gyártó is szerepelteti magát, akik meglehetősen egyszerű gépjárműveket gyártanak, melyeket kétséges időkben lehetetlen lesz eladni Európában. „Azonban Kína komoly tapasztalatra tesz szert, különösképp az elektromobilitás terén” – mondja J. Wolfgang Kirchhoff.

A teljes újságcikk fordítását a mellékletben olvashatjátok.

20.04.2021 - Készen állunk az indulásra

Négy nap az előkészületekre – akinek tovább tart, az büntetést kap. A tökéletes csapatkoordinációnak köszönhetően pontosan időben sikerült elkészülnünk. Az idei Auto Shanghai kiállítási standunk már vasárnap este 18 óra óta nyitva van.

Szerdán a világ legnagyobb, mintegy 100 kiállítóval rendelkező autókiállítása nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az újságírók már hétfőn és kedden meglátogathatják a kiállítást, hogy beszámolhassanak a legújabb trendekről, újításokról és tanulmányautókról.

A KIRCHHOFF Automotive standja már több mint 10 éve szerves részét képezi az Auto Shanghai kiállításnak. Ebben az évben azonban minden másképpen alakul. A szigorú, koronavírus elleni védelmi előírások miatt először fordul elő, hogy nem lehet Kínába utazni és a helyszínen segíteni az előkészületeket és a stand felállítási munkálatait, valamint nem lehetünk ott a kiállítás első napjain – kivéve, ha vállaljuk a négyhetes karantént.

Az új kihívások azonban új megoldásokat szülnek. A kínai csapat, valamint a német és kínai standépítő csapatok intenzív együttműködésének és a tökéletes digitális összehangolásnak, valamint a vállalatunk marketing szakembereinek hála, a KIRCHHOFF Automotive Design kiállítás a lehető legrövidebb időn belül elkészült.

A kínai üzemünk vezetője nem sokkal a következő projekt elindítása előtt így nyilatkozott: „Köszönöm, hogy a zoom/teams/bluejeans/whatsapp/wechat alkalmazásokon és e-mailen keresztül részt vehettem ebben a globális csapatmunkában!”

Már nagyon várjuk az Auto Shanghai kiállítás hivatalos szerdai megnyitóját és a sok látogatót.

16.04.2021 - Végre ismét kereskedelmi kiállítás!

Ez a mottója az ázsiai kontinens legnagyobb és legjelentősebb autóipari kiállításának, az Auto Sanghajnak, melyet április 19. és 28. között szigorú koronavírus miatti korlátozások mellett rendeznek majd meg Sanghajban, Kínában. Nagy örömünkre szolgál, hogy új termékeket és innovációkat mutathatunk be az autóipari könnyűszerkezetek következő generációja terén 90 négyzetméteres standunkon.

A „MAKING. MOBILITY. SAFE.” mottó mentén hívtuk meg kínai vevőinket a kiállítási standunkhoz. A biztonságos mobilitás fontos számunkra. Így hát látogatóinknak olyan termékfejlesztéseket mutatunk be, melyek a jövő mobilitását még biztonságosabbá teszik. Így például a hibrid ütközéskezelő rendszert, melyet mi fejlesztettünk ki és mely védőpajzsként szolgál frontális ütközés esetén, így biztosítva, hogy a baleset résztvevői optimálisan védettek az ütközés során. A karosszéria, melyet kifejezetten az e-mobilitáshoz terveztünk, szintén a kereskedelmi kiállítás középpontját jelenti majd. Ezek mellett bemutatunk olyan alumíniumból készült szerkezeti elemeket is, melyek fejlesztése terén számos év tapasztalattal rendelkezünk a tervezési és gyártási folyamatokban, ez pedig döntő szereppel bír.  

Az idei évben először, a koronavírus járvány miatt a kiállítás tervezését és a teljes logisztikát videókonferencia útján kellett megszervezni.  Kínai csapatunk standjának eddig megszokott támogatása a központi részlegek (marketing/értékesítés) dolgozói részéről sajnos nem lehetséges, hiszen Európából vagy Észak-Amerikából senki nem tud most Kínába utazni anélkül, hogy ne kerülne hetekre karanténba.


  • 1

Munkahelyi képzések támogatása a Kirchhoff Hungária Kft.-nél

Kedvezményezett neve: Kirchhoff Hungária Kft.
A projekt címe: Munkahelyi képzések támogatása a Kirchhoff Hungária Kft.-nél
A projekt azonosítószáma: GINOP-6.1.5-17-2018-00106
A szerződött támogatási összeg: 43 986 042 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.05.11.    

 

A projekt tartalmának bemutatása:  

A KRICHHOFF Automotive esztergomi gyárát 2004-ben nyitotta meg a Kirchhoff család által kezdeményezett zöldmezős beruházásként. Ma már összesen 17-18 vevőt szolgálunk ki, köztük a legnagyobb autógyárak, mint például a Daimler, BMW, a VW csoport üzemeit. Cégünk fő profilja gépjármű karosszéria elemek gyártása, egyedülálló technológiákkal: pont- ív hegesztés (kézi és robot vezérelt), lézervágás, hidegpréselés (manuális és automata/szervo transzfer) és Magyarországon elsőként melegprés (horforming).  

A Kirchhoff Hungária Kft. 2018. májusában indította el képzési projektjét, melyre a GINOP-6.1.5 felhívás keretében nyert támogatást. A Vállalat számára fontos, hogy olyan munkavállalókat alkalmazzon, akik megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkeznek, ehhez nyújt  segítséget a közel 44 millió Ft összegű támogatás. A képzésekbe összesen 250 saját munkavállaló kerül bevonásra. A képzések segítségével a képzést elvégző munkavállalók szélesebb, korszerűbb tudásukra tehetnek szert, amivel javul a termelésben használt gépek, berendezések működtetéséhez szükséges tudásszintjük.